Menü Hungarian

A TR-TERÁPIÁRÓL

A TR-Terápia sokoldalú eszköz, mely számos akut és krónikus sport sérülés vagy mozgásszervi rendellenesség esetében hatékony. A terápiát kiegészítheti masszázzal, passzív mozgással, izomaktivációval, vagy bármely más technikával is. Ez a megközelítés növeli az eredményeket, valamint jelentősen rövidíti a regeneráció idejét, ezáltal elősegíti, hogy bárki visszatérhessen a normális kerékvágásba. Nagyon kellemes érzés, ahogy a terápia során a hő keresztül terjed a testen, miközben valós gyógyhatást idéz elő, például izomrelaxációt, fájdalomcsökkentést, stb.

INDIKÁCIÓK

th_hp-video

Tekintse meg, hogyan működik a kezelés

Gyógyászati hatások

Atermikus

A szöveten keresztülfolyó váltakozó áramerrőség gyorsabb ionmozgást okoz, amely növeli a nyírokrendszer aktivitását és az atermikus effektek eredményeit.

Termális

A termális gyógyhatások alapja a vazodilatáció (értágulat), mely célzott helyi vérnyomás emelkedést okoz, ezártal pedig izomrelaxációt idéz elő, illvetve növeli az oxigén- és táplálékellátást, támogatja a gyógyulási folyamatot.

Ödémák Csökkentése

A TR-Terápia segíti az ödémák felszívódását, a kappiláris permeabilitás gyorsabb helyreállításával.

További információ

Gyulladáscsökkentő Hatás

A TR-Terápia a sejtmetabolizmus és a gyulladásos mediátorok felszívódásának gyorsításával csökkentik a gyulladást.

További információ

Méreg Elnyelés

A TR-Terápia edzés közben vagy után, illetve lábadozás során alkalmazva serkenti a nyirokkeringés működését.

További információ

Regeneráció Támogatás

A TR-Terápia a gyógyulást sejtszinten és szabad szemmel látható módon is támogatja.

További információ

Izomrelaxáció

A TR-Terápia lokális hipertermiát és vazodilatációt okoz. A kitágult véredények felelősek a jobb vérellátásért. causes local hyperthermy and vasodilatation.

További információ

Fájdalomcsillapító Hatás

A fájdalomcsillapítás a TR-Terápia legfontosabb hatása.  A fájdalom csökkenése az eddig felsorolt hatások együttes eredménye.

További információ

TERÁPIA
LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE

A probléma
lokalizálása

Semleges elektróda
felhelyezése

A vezető krém
alkalmazása

Kapacitív mód
használata

Rezisztív mód
használata

th_hp-video-2

Tekintse meg a terápiát lépésről-lépésre

HATÁSMECHANIZMUS

A TR-Terápia rádiófrekvenciás energiát bocsát keresztül a test szövetein, kapacitív vagy rezisztív applikátor segítségével. A kapacitív mód a felszíni strukturák kezelésére használható, mint a bőr vagy az izom. A rezisztív mód mélyebb rétegekhez való, mint a mélyizmok, ínak és csontok. Az emberi test rádiófrekvenciás energiára való ellenállása miatt a TR-Terápia kellemes gyógyhatás eredményez, amely végig terjed az egész testen. A TR-Terápia azon túl, hogy hatékonysága tudományosan bizonyított, egy nagyon kellemes, ellazult érzést biztosít.

img_mechanism-01

GYIK

A TR-Terápia fájdalmas?

Nem, a TR-Terápia nem okoz fájdalmat. Épp ellenkezőleg! A kezelés alatt a páciensek azonnal fellépő és állandó, kellemes meleg áramlatot éreznek a kezelt felületen.

Mennyi idő múlva fogom érezni a hatását?

A TR-Terápia nagyszerűsége az azonnaliságában rejlik. Az enyhülés a kezelés megkezdése után pár pillanattal tapasztalható. Ez az enyhülés nem múlik el a sorozat befejezésével, hanem még órákig tart a hatása.

Kinek ajánlott a TR-Terápia?

Bár a legtöbb anyag arról számol be, hogy a TR-Terápiát sportolók használják, igazából ez a csoport csak egy része azoknak, aiknek a kezelés ajánlott. Ahhoz, hogy megtudja, hogy a TR-Terápia hasznos-e az Ön számára vagy nem, konzultáljon kezelőorvosával, vagy tekintse meg az indikációkat.

A TR-Terápia más, mint a Tecar terápia?

Mind a TR-Terápia, mint a Tecar terápia alapelmélete a testbe juttatott rádiófrekvenciás energia. A Tecar elnevezés a "transferimento energetio capacitivo e resistivo"(kapacitív és rezisztív energiatranszfer) olasz elnevezés rövidítése. Ezt a modalitás 1970-ben történt fejlesztése óta nagyjából nem változott és leginkább az olasz piacon bukkan fel. A TR-Terápia hasonló alapelven működik, mint a Tecar, de nem rég fejlesztették ki azzal a céllal,hogy eleget tegyen a modern fizioterápiai követeleményeknek, illetve a legmagasabb igényekkel rendelkező páciens elvárásainak is meg tudjon felelni, hatékonysági és biztonsági szompontból egyaránt.   

Vannak veszélyei a TR-Terápiának?

A TR-Terápia elektromos árammal dolgozik, még sem veszélyes. A modalitás kellemes melegséget bocsátanak a szövetekbe, anélkül, hogy bármiféle kárt tennének. A kezelő a terápia során érdeklődik a páciens benyomásáról, és megelőz minden kényelmetlenséget. A kezelés élvezetes és pihentető. A páciens biztonságának érdekében a TR-Therapy Dinamikus Inpedencia Kontrollal rendelkezik, amely a kezelt szövet állapota és tulajdonságai szerint szabályozza az eszköz teljesítményét, szem előtt tartva a biztonságos, de hatékony terápiát.

Végleges a TR-Terápia?

Minden ember és minden állapot más és más. A TR-Terápia tudományosan bizonyított, azonnal ható és hosszan tartó módszer. A TR-Terápia enyhíti a javallott állapotokat szinte azonnal, pár pillanattal a terápia megkezdését követően. Az eredmény a páciens állapotától függ, függetlenül attól, hogy mennyire alkalmazzák és tartják be a PT protokollt.

Ha további kérdése van, kérem Kontakt

Trigger Pontok a Nyaki Területen

A vállak és a nyak izomzatának megerőltetése vagy sérülése gyakran a nyaki izomfájdalom okozója. A vizsgálat során, a kezelő lokalizálja a trigger pontok legérzékenyebb részét. A TR-terápia kapacitív módjának alkalmazása növeli a vérnyomást a területének felszínén. A következő lépésben a rezisztív mód a rádiófrekvenciás energiát az előzőleg meglelt trigger pontokra irányítja, és enyhíti azokat. A TR-Terápia trigger pontokra való alkalmazás még sikeresebb, ha a kezelő a TR-Terápiás megközelítés által javasolt manuális technikákat alkalmazza, pl. TR-Terápia Masszázs Technikát vag TR-Terápia Passzív Mozgásos Technikát. 

Derékfájdalom

A derékfájdalom főként az ágyéki gerinc és a nagy hátizmok görcsösségéből ered. A TR-Terápia növeli a vérellátást a kezelt terület felszínén és mélyen alatta is. Ha kombináljuk a terápiát manuális tecnikákkal, pl. TR-Terápia Masszázs Technikával, az enyhülés krónikus és akut esetben is még hatékonyabb és tartósabb. A TR-Terápia derékfájdalomra gyakorolt hatékonyságát az egyik legismertebb cseh orvos professzor demonstrálta (Center of Physical Medicine, Prague.

Nyaki Fájdalom

A nyaki fájdalom olyan probléma, amely öt emberből négyet érint élete során. A TR-Terápia csökkenti a nyaki fájdalmat a miorelaxáció által, mely során a kezelt terület vérkeringése emelkedése következtében enyhülnek a trigger pontok. A TR-Terápiát nagyszerűen kombinálható masszázzsal, poszt- izometrikus relaxációval (PIR) és izomaktivációval. Ezek mindegyike enyhíti a nyaki szakasz izomzatának feszültségét, és támogatja a megfelelő mozgásminták kialakítását.

Vállfájdalom

A befagyott váll fájdalmas állapot, amely korlátozza a vállízület mozgástartományát, megnehezíti az egyszerű mindennapi tevékenységeket is, mint hajszárítás, villanykapcsolás stb. A TR-Terápia az akut stádium után alkalmazható. Először atermálisan hat, és csökkenti a gyulladás mértékét. Ezt követően a TR-Terápia termikusan kezeli a környező, előzőleg gátolt vagy túlterhelt izomzatot. Ezzel kimozdítjuk a bénult izmot, a túlterheltet pedig lazítjuk. A TR-Terápia segíti a pácienst abban,hogy fájdalommentesen visszatérhesen mindennapi életéhez.

Íngyulladás

A szövetstruktúrák túlterhelése azok károsodásához vezet. Az ínakban mikrorepedések jönnek létre, melyek miatt megindul test gyógyulási folyamata. A szervezetben létrejön a gyulladásos válasz és elindul a természetes gyógyulási folyamat. Ha a gyulladásos válaszra TR-Terápiát alkalmazunk, nő a keringési és nyirokrendszer aktivitása. Ennek eredményeként az ín javulása gyorsabb és hatékonyabb, a rendellenesség megszűnik. .

Kéztőalagút- Szindróma

A kéztőalagút- szindróma hagyományos műtéti beavatkozása csökkenti az alagútban lévő ideg akadályozottságát, melyet a környező ínak nyomása okoz. A TR-Terápia non-invazív megoldást kínál. A rádiófrekvenciás energia az ínakba koncentrálódik, és a mobilizációval kombinálva csökkenti az akadályozottságot, lazítja a kezelt terület izomfeszültségét, eredményképpen visszaáll a mobilitás, méghozzá fájdalom- és műtétmentesen A TR-Terápia tehát védelmet nyújt az esetleges sebészeti beavatkozásoktól.

Térdfájdalom

A térdfájdalom (gonalgia) egy rendkívül korlátozó állapot, amely a folyamatosan alkalmazott fájdalomcsillípítók miatt rossz mozgásmintákat eredményez, ez pedig hozzájárul az izomcsoportok túlterheltségéhez, fájdalmához és merevségéhez. A TR-Terápia kétféle segítséget is nyújt: a manuális Masszázs Technika és a nyújtás együttes alkalmazása csökkenti az izom-hipertónus okozta fájdalmat, illetve segít elkerülni a sebészeti beavatkozást. Ha a beavatkozás mégis szükséges, a TR-Terápia a műtét utáni állapotban is hasznos, mivel gyorsítja a gyógyulási folyamatot és a regenerációt.

Boka Disztorzió

A boka körüli duzzanat a gyulladásos válasz részeként, vagy a nyirokrendszer működési zavara következtében jelenik meg. Ha akut fázisban nem kezelik, akkor fibrotizál, és krónikussá válik. A TR-Terápia az atermikus folyamat révén megszünteti az ödémát. A terápia helyreállítja a trauma okozta kapilláris permeabilitást és növeli a nyirokrendszer aktivitását, ezáltal gyorsul a vízelválasztás, a gyógyulási folyamat és az ödéma felszívódás. Ahogy Monika Házová, cseh top fizioterapeuta írja tapasztalatait a boka disztorzió TR- Terápiával való kezelésében: “Rögtön az első alkalmazás után csökkent a páciens fájdalma, duzzanata és izomfeszültsége. További 4 terápiát követően gyakorlatilag elmúltak a problémák és újra képes volt a lábterhelésre. A regeneráció időtratama a felére csökkent.”

Háromfejű Lábikraizom Regeneráció

A magassabb fizikai aktivitás eredményeként megnövekedett tejsav termelés lép fel. A tejsav kristályosodik, az izomban reked és olykor napokig tartó fájdalmat okoz. A TR-Terápia rögtön csillapítja ezt a fájdalmat. Használható a helyszínen edzés közben, vagy rögtön utána is. Az eszközt dzés közbeni és utáni regenerációs céllal Jaromír Jágr, cseh olimpiai bajnok és top NHL játékos alkalmazza.

Trigger Pontok a Négyfejű Combizomban

A tapintható érzékeny izomcsomók (trigger pontok) a négyfejű combizom területén az izom vagy izomcsoport túlhasználásából származnak. A TR-Terápia eredményesen csökkenti ezeket a Poszt- izometrikus Relaxáció és a felszíni hipertermia alkalmazásával, illetve az egyes trigger pontok célzottan történő kezelése által.

Ödémák Csökkentése

A TR-Terápia hozzájárul az ödéma felszívódásához azáltal, hogy a strukturális tagolódás károsodása - pl. szöveti sérülés - okozta kapilláris permeabillitást helyreállítja. A TR-Terápia alkalmas mind akut, mind krónikus ödéma esetén, mivel élénkíti a nyirokkeringést.

Gyulladáscsökkentő Hatás

A sejtmetabolizmus felgyorsításával és gyulladás mediátorok reszorpciójával a TR-Terápia csökkenti a gyulladás mértékét. A gyulladásos mediátorok koncentráicójának csökkentésével a kapilláris permeabilitás helyrejön, ennek eredménye pedig a gyulladás teljes elmúlása, és a páciens gyorsan visszatérhet mindennapig tevékenységeihez.

Méreg Elnyelés

A túlzásba vitt fizikai aktivitás következtében a testünk túlságosan sok tejsavat termel, ami az izomzatban kristályosik és fájdalmat okoz. A TR-Terápia edzés közben vagy után, illetve lábadozás alatt alkalmazva aktivizálja a nyirokkeringést és így gyorsítja a tejsav abszorpcióját. Ennek következtében az izomzat lazul, és további, fájdalommmentes szolgálatra kész.

Regeneráció Segítése

A TR-Terápia szemmel látható módon és sejtszinten is támogatja a regenerációs folyamatot. Makroszkópikus szinten a szövet melegítésnek köszönhetően a vérkeringés megnövekszik a kezelt területen, a szövet és az erek közti anyagcsere és a szövet oxigén-és tápanyagellátása felgyorsul. Sejtszinten az anyagcsere növelése gyorsítja a gyógyulási folyamatot. A TR-Terápia edzés közben vagy rögtön utána alkalmazható, a páciens gyors és azonnali eredménye érdekében.

A TR-Terápia ideális eszköz a terapeutáknak, akik gyors és a lehető legkellemesebb helyreállítást szeretnének alkalmazni. Magas frekvenciát juttat a kívánt szövetbe, ahol szelektív hipertermiát okoz, a felszíni rétegekben ugyanúgy, mint az izom és az ízület rétegeiben. A TR-Terápia azonnali hatállyal csillapítja a fájdalmat és csökkenti az ödémákat, lazítja az izomgörcsöket és regenerálja a sérült szöveteket.

Izomrelaxáció

A TR-Terápia lokális hipertermiát és vazodilatációt (értágulatot) okoz. A kitágított véredények felelősek a jobb vérkeringésért, ami izomrelaxációt okoz. Az izomlazítás módszere különféle esetekben javallott, mint példáu trigger pontok kezelésében, a különböző eredetű hipertónus esetén, vagy a megrövidült izmok összehúzódási képességének növelésére.

Fájdalomcsillapító Hatás

A fájdalom csökkenése az összes eddig említett hatás, például az ödéma, izommerevség, izomsérülés vagy gyulladás megszűnésének az együttes eredménye. A fájdalomcsillapítás a TR-Terápia elsődleges gyógyhatása. A TR-Terápia fájdalomcsillapító mechanizmusa főként a kezelt terület fokozott vérellátásából és az azt követő izomlazításból következik.

Válasszon nyelvet

Értesítések bezárása